Klimatske naprave – Idealne naprave za poletje

Klimatske naprave vam lahko znižajo mesečne stroške. Klimatske naprave na spletni strani Pravaklima.si imajo 5 letno garancijo. Klimatska naprava je sistem ali naprava, ki obdeluje zrak v določenem, običajno zaprtem prostoru. To naredi s hladilnimi cikli, v katerih se topli zrak odstrani in zamenja s hladnejšim in bolj vlažnim zrakom.

Klimatske naprave

V gradbeništvu se celoten sistem ogrevanja, prezračevanja in klimatizacije imenuje HVAC. Naprave se lahko inštalira v domove, pisarne ali vozila. Namen naprav je, da zagotovijo udobje s spreminjanjem lastnosti zraka, običajno z ohlajanjem samega zraka, ki je v prostoru. Glavna funkcija klimatskih naprav je, da spremeni temperaturo zraka na takšno, kakršno si želite.

Inženirji za klimatizacijo na splošno delijo klimatske naprave v 2 kategoriji, to so udobje in proces. Naprave za udobje so namenjene zagotavljanju enakomerne temperature notranjega okolja. Temperatura prostora bo nastavljena po željah uporabnika in bo ostala enaka, kljub spremembam v zunanjih vremenskih razmerah ali pa na notranjih toplotnih obremenitvah.

Procesne naprave so namenjene zagotavljanju primernega okolja za industrijski ali komercialni proces, ne glede na toplotno obremenitev in zunanje vremenske razmere. Čeprav so pogosto v istem razponu udobja, se ne ozirajo na človeške potrebe, ampak na potrebe dejavnosti.

Procesne klimatske naprave lahko uporabljamo v bolniških operacijskih dvoranah, v katerih se zrak filtrira do višjih ravnin zato, da se zmanjša tveganje okužbe. Z naprave lahko tudi nadzorujemo vlažnost, saj tako omejimo dehidracijo bolnika. Čeprav so temperature pogosto v območju udobja, nekateri specialistični postopki kot je operacija odprtega srca, zahtevajo nizke temperature okoli 18 ° C in druge kot so neonatalni postopki potrebujejo relativno visoke temperature, ki dosegajo približno 28 ° C.

Drugi primeri, kjer lahko uporabimo naprave so centri za obdelavo podatkov,  tekstilne tovarne, rastlinjaki ali kmetijska gojišča, klimatizacija jedrski objektov, rudnikov, industrijskih okolij ter prostore za kuhanje in predelavo hrane. V hladilnem ciklu črpalka prenese toploto iz nižjega temperaturnega vira v višji temperaturni hladilnik. Toplota seveda poteka v nasprotni smeri. To je najpogostejša vrsta klimatske naprave.