Moderno opremljena kopalnica

Če si za svoj novi ali prenovljeni dom želite kar se da uporabno in moderno kopalnico, je najbolje, da vam pri tem pomaga, na primer, notranji oblikovalec oziroma arhitekt. Morda pa imate z opremljanjem prostorov sami dovolj izkušenj in znanja, zato boste to delo zlahka lahko opravili brez strokovne pomoči.

Vsekakor pa se prav dobro zavedate, da je kopalnica eden od najbolj zahtevnih prostorov za opremljanje, ki vam vzame tudi veliko časa.

kopalnica

Izbira pravega kopalniškega bloka

Ko je kopalnica okvirno izdelana, je treba vanjo postaviti tudi primerno pohištvo. Najprej boste morali pomisliti na to, kakšen kopalniški blok bi bil najustreznejši za vaš prostor. Ker je na trgu veliko dobre ponudbe, boste pravi blok za kopalnico lahko hitro našli.

Če boste v kopalnico namesto banje postavili tuš kabino, je to morda še bolj praktična izbira. V zadnjih nekaj letih so zlasti priljubljene takšne tuš kabine, ki so zaščitene z visoko kakovostnimi stekli. Nanja so dodani posebni premazi, ki zagotavljajo, da se odvečna voda hitro odteka, posledično pa se na steklu ne nabira vodni kamen.

V kopalnico postavite rastline

Za še modernejši videz kopalniškega prostora, pa vanj postavite še nekaj, kar je morda nenavadno. Vanjo lahko, seveda če imate zadosti prostora, postavite kakšno nenavadno rastlino, ki se lahko dobro ujame z motivi na ploščicah.

Sicer pa je izbira popolnoma vaša. Najpomembneje je, da se boste v tem prostoru kar se da dobro počutili; še zlasti zjutraj in zvečer, ko se v njej najdlje zadržujete. Poskrbite tudi za trpežna in privlačna kopalniška vrata, ki jih lahko daste izdelati po naročilu.