Toplotne črpalke – Ekološki način ogrevanja

Toplotne črpalke vam lahko znižajo stroške ogrevanja. Ream toplotne črpalke izjemne kakovosti. Podjetje zagotavlja, da so njihove črpalke izdelane po najvišjih standardih. Veliko ljudi se dandanes odloča za črpalke, zato, ker so ugodne in zmanjšajo stroške ogrevanja.

Toplotne črpalke

Nekateri ogrevalni sistemi potrebujejo stalno vzdrževanje. Stroški goriva so lahko visoki. Črpalke delujejo tako, da črpajo zrak iz zunanje ozračja ali pa vodo iz podtalnice. Zato pri uporabi toplotnih črpalk ni treba skrbeti za gorivo. Črpalke so zelo ekološki način ogrevanja, saj za delovanje uporablja samo obnovljive vire energije.

Mnogi posamezniki tudi izbirajo toplotne črpalke zato, ker imajo črpalke na voljo subvencijo. Subvencija vam lahko zmanjša stroške izgradnje novega ogrevalnega sistema ali pa v primeru, da obnovite, ali pa zamenjate starejši ogrevalni sistem. Subvencija lahko pokrije do 50 % celotnih stroškov montaže v primeru, da obnavljate sistem. V primeru novogradnje subvencija pokriva 20 %.

Obstaja več oblik črpalk. Na voljo so toplotne črpalke voda voda, zrak voda, zemlja voda in druge kombinacije. Najbolj pogosta oblika črpalk, ki si jo ljudje izberejo, je zrak voda. Tovrstna črpalka vleče zrak iz okolja v napravo. Naprave zrak prefiltrira in predela, temperatura se zniža ali pa poviša z uporabo posebnega hladilnika in nato se zrak spusti preko naprave v notranji prostor. Zrak, ki se spusti v notranji prostor, ne vsebuje nobenih prašnih delcev.

Voda se v napravo črpa iz okolja. To pomeni, da je črpalka povezana na podtalnico. Voda se iz podtalnice se v napravi filtrira in segreje. Voda v podtalnici ima čez celo leto dokaj sorazmerno temperaturo. V nekaterih izrednih primerih lahko voda v ceveh zmrzne in črpalka lahko zaradi tega preneha pravilno delovati. Vendar to je samo v izrednih primerih.

Za pravilno delovanje toplotne črpalke voda voda mora biti vir vode primeren za uporabo. To pomeni, da more biti podtalnica dovolj velika, da lahko podpira črpalko. Podtalnica tudi ne sme biti onesnažena.