Zobna kirurgija

Ni lepšega, če se lahko v življenju nasmejemo. Ampak vsi nimajo te možnosti. Zakaj ne se mogoče sedaj kdo vpraša? Zato ker za lep nasmeh so pomembni tudi naši zobje. Seveda vsi mogoče nimamo lepih zobov, kot bi si jih želeli. In zakaj ne? Nekateri se bojimo zobozdravnika, lahko pa so tudi drugi dejavniki krivi za našo ustno votlino. Ampak danes je zobna kirurgija že tako napredovala, da se nimamo več česa bat. Samo pogumno se moramo odpravit do zobozdravnika.

zobna kirurgija

V zobozdravstvenem centru LuxDental res poskrbijo, da bodo vaši zobje izgledali lepo in se boste z veseljem nasmejali pred drugimi. Ukvarjajo se tudi z zobno kirurgijo, ki pa je včasih za katerega res pravi strah. Najpogosteje se z njo srečamo, če imamo težave z modrostnimi zobmi. Včasih se mora kateri modrostni zob odstraniti, zaradi različnih vzrokov ali nam povzročajo kakršne bolečine, lahko zaradi gnilobe. Modrostni zob nam tudi rad začne izraščat v sosednji zob, kar pa res ni primerno, zato se zobni kirurg odloči za odstranitev. Ko kaj takega slišimo pri zobozdravniku nas postane takoj strah. Ampak danes je ta strah odveč, saj zobni kirurgi odstranijo naš zob brez bolečin in brez kakršnega koli strahu. Odstranijo jih pod lokalno anestezijo ter ne pulijo ven modrostnih zobov na silo. Uporabljajo prav namenjeno tehniko ter pripomočke, ker ne smejo poškodovati kosti ter mehkih tkiv okoli zoba. Sliši se mogoče zapleteno, ampak zobni kirurgi so za to usposobljeni, tako da ne rabite imet straha pred puljenjem mdrostnega zoba ali katerega drugega.

Zobna kirurgija je danes res že izkušena za take primere, kot so naši zobje, ko morajo iti ven. Ne rabi nas več biti strah, kako nas bo bolelo, kako bomo prenašali bolečine. Ko kirurgi naredijo svoje delo, moramo mi samo lepo hladiti z obkladki, da ne pride do otekline.

Tudi pri druhih zobeh lahko pride do gnilobe in nato jih bo treba odstranit. Ampak za to lahko poskrbite sami, da jih si redno ščetkate in negujete.