Kaj vam omogoča zobni mostiček

zobni mostiček

Zobni mostiček je protetični nadomestek in rekonstruira zobe, več pa si preberite tukaj https://www.doktor1a.com/zobni-mosticek/ in ugotovite, kako bi lahko nadomestili manjkajoče zobe, da ne boste imeli med njimi vrzeli. Če niste skrbeli za zobe ali ste imeli nepravilno prehrano, jih boste slej kot prej izgubili, zato se potrudite in tudi redno obiskujte zobozdravnika. Če se je zgodilo najhujše, da vam zobe ni mogel rešiti, jih lahko nadomesti zobni mostiček in zopet boste lahko grizli ter lepo izgledali.

zobni mostiček
Zobni mostiček pomaga reševati problem izgube zob. Takrat lahko pride do tega, da se žvečna površina zmanjša in imate zaradi tega težave in trpijo drugi zobje. Tudi zobje se lahko začnejo premikati ter izgubljati prvoten izgled ter funkcijo. Zobje, ki so v zraku, ko grizete, pa lahko začno rasti navzdol ali navzgor, kar ni v redu. Velikokrat se lahko zgodi, da zastaja hrana med zobmi in se tudi hitreje pojavi zobna gniloba ali pa se vnamejo obzobna tkiva.
Zobni mostiček se imenuje tako zato, ker je sestavljen iz dveh zobnih prevlek. Vmes pa je lahko več členov, ki nadomeščajo manjkajoče zobe. Tako boste spet lahko dobro žvečili. Tudi poteze obraza bodo normalne, ustnice bodo zagledale polne, vaše poteze obraza pa bodo lepe in skladne.
Zobni mostiček sloni na živem in zdravem zobu na obeh straneh. Dlesen mora biti zdrava, bledo rožnata in tesno ob zobu. Ni dobro, da so tam zobni žepki zato jih zdravnik najprej odstrani. Če ne želite, da bi se brusili zdravi zobje, se lahko naredijo tudi zobni vsadki, ki so nosilci za mostiček in manjkajoče zobe. Tako se boste izognili poškodbam zdravih zob in uredili vaše zoben na najboljši možni način.
Najbolje je, da greste na pregled in zdravnik vam bo svetoval, kaj točno narediti v vašem primeru, kaj je za vas najbolj primerno in cenovno ugodno, ker je to odvisno od primera do primera.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja