Kaj je motocross

Vsak ima nekako v življenju nek hobi, ki si ga izbere za svoj prosti čas. Ker smo različni, si izbiramo tudi različne hobije. Nekateri imajo radi tudi bolj hitre hobije ali športe. Mogoče si sedaj kdo čudi in se vpraša zakaj to pišem. Zato ker jih vedno več tudi obožuje šport z motorje ali nekako motocross. Ja, tudi to je za nekatere hobi, za druge pa nekak šport. In zato morajo biti ti zelo primerno opremljeni, da so na cestah ali kje se že vozijo varni. Najbolj so pomembne motocross čelade, saj so takrat nekako varni na vožnji.

motocross

Ni motor samo, da se nekdo sede na njega in dirka po cestah ali kje drugje. Motocross je malo drugače, kot motor, saj vemo, da s temi dirkajo večinoma po ne glavnih cestah, bolj po gozdnih. Ampak vedno morajo tudi ti razmišljati o svoji varnosti, da imajo na glavi čelado. Čelada je za vse motorje in podobne naj bolj pomembna. Saj hitro lahko padeš in z glavo udar po tleh. In vsi vemo kaj lahko sledi, če z glavo kje udariš. Tega si nihče ne želi, zato mora vsak, ki  sede na motor prvo dat na glavo tudi svojo čelado. Čelade so za motocross še nekako najcenejša oprema. Tudi obleka je zelo pomembna, saj po pravilih ne smeš se vozit v navadnih oblačilih. Vsa oprema je zelo nujna, če se odločite za takšen hobi. Vedno omenjam nekako hobi, ampak za večinoma je to hobi ali nek šport. S tem nekateri tudi tekmujejo, saj obstajajo tudi pri nam različne poti, ki lahko tekmujejo.

Vsak izbere v svojem življenju nekakšen koli šport ali hobi, da se sprošča v prostem času. Ampak vedno morate poskrbeti tudi za svojo varnost, da ne ogrožate sebe ali druge. Če ste se odločili za motoristični šport, ne pozabite na čelado, da bo vaša glava varna.