Mala čistilna naprava je ključ do čiste narave in vode

čistilna naprava

Čistilna naprava je obvezna povsod, kjer nimate urejene javne kanalizacije in imate še staro greznico, ki ni več dovoljena, zato obišči spletno stran in izberi pravo čistilno napravo za svojo stavbo. Čistilne naprave se namestijo lahko povsod, tudi na vikendih, oddaljenih stavbah, gorskih kočah in prikolicah. Mala čistilna naprava bo ohranila okolje čisto in pitno vodo neoporečno za vas in za vaše otroke, kar se res splača neglede na zakon, ki jasno predpisuje, kaj je dovoljeno in kaj ne. Taka naprava očisti odpadne strupene vode tako, da lahko odtečejo naprej in se izlijejo v naravo.

 čistilna naprava
Sodobna čistilna naprava lahko deluje na elektriko ali pa je povsem naravna, če nimate elektrike oziroma je zmanjka. V tem primeru tudi električna naprava deluje na naraven način. Ta način je nekoliko počasnejši od nadzorovanega. Saj elektronika meri čistost vode in po potrebi vpihuje zrak, da se kolonije baterij in mikroorganizmov dovolj namnožijo, da očistijo odpadno vodo in jo pretvorijo v aktivni mulj ter čisto vodo, ki odteče naprej. Povsem enako deluje biološka čistilna naprava, ki pa se uravnava sama in morate tudi paziti, da je dovolj mikroorganizmov. Če jih ni, enostavno v napravo zlijete pripravek z mikroorganizmi in hitro se bodo namnožili ter opravil svoje naravno delo.
Katera čistilna naprava je primerna za vas, je odvisno od tega, koliko vas je v stavbi in kako velika je. Na podlagi tega se izbere velikost te naprave. Ali boste imeli električno ali naravno, je najprej stvar vaše odločitve in nato tudi pogojev, ki jih mora imeti električna naprava. Običajno se naredijo betonske naprave, ki so večne in če to zaradi terena ni mogoče, se vgradi plastična. Obe sta enako trdni, saj sta narejeni iz enega kosa materiala, da ne puščata in da zdržite večje obremenitve ter zob časa. Vsake toliko časa se jo pregleda in očisti mulj, ponavadi na tri leta, drugače z njo ne boste imeli nobenega opravka.
Posvetujte se z mojstri in naj pridejo pogledat vašo situacijo, da vam svetujejo, kje bi lahko to napravo postavili in kakšna bi bila za vas primerna. Vse bodo naredili tudi namesto vas in jo priklopili ter testirali, da bo res delovala. Dobite pa tudi garancijo in servis.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja