Najem avtodoma za nepozabne dogodivščine

Preživljanje počitnic je doživetje, ki ga vedno težko pričakujemo. Priprave na počitnice tudi zaradi časovne omejenosti, zato zahtevajo dober premislek. Kam, s kom, kako? Počitnice so lahko ustaljena rutina kot je na primer bivanje v apartmajih ali hotelih z all inclusive ponudbo. Lahko pa je to prava dogodivščina! Najem avtodoma je odločitev, ki ponuja aktivne počitnice za vso družino. Je izbira življenjskega sloga, kjer imamo bolj proste roke, saj če nam kaj ni po godu, se enostavno odpeljemo naprej na drugo mesto. Najem avtodoma ponuja svobodo in možnost, da spimo pod milim nebom ali preživimo cel dan v naravi. Pri tem si lahko začrtamo pot čisto po našem izboru in se ustavljamo na zanimivostih, ki pritegnejo nas in katere želimo pogledati pobliže ter se na mestu, ki nas bolj pritegne zadržimo dlje časa.

Načrtovanje poti

Dogodivščine, ki jih lahko na poti z avtodomom »okoli sveta« doživimo, bodo postali nepozabni spomini. Pri tem je potrebno vzeti v obzir dejstvo, da je takšno potovanje drugačno, saj je potreben premislek obsega poti, PZA postajališč in postojank za počitek. Ni potrebe po načrtovanju vsake podrobnosti, saj se na pot podajamo sproščeni in naspani, sploh voznik! Vendar pa je dobro, da si prej izrišemo lokacijo, ki bo naš končni cilj in bo nudila primerno prenočišče. Vsekakor nočemo, da po dolgih urah vožnje iščemo lokacijo za spanje, ki je na koncu morda sploh ne bomo našli.

Pri načrtovanju poti je pomembna oprema, ki jo vzamemo s seboj. Ali smo ljubitelji kolesarjenja, plezanja? Kolesa predvidimo kot del obvezne opreme pri avtodomu in pri tem potrebujemo tudi primeren prostor kamor jih lahko shranimo. Najem avtodoma s seboj prinese tudi odločitev o spremembi življenjskega sloga. Tukaj je potreben razmislek kakšna oseba ste, vi in pa vaša družina? Ali je to primerno za vaše počitnice? Ste avanturistični in pripravljeni na izzive ali imate raje ustaljeno rutino? V vsakem primeru je to pomembna odločitev tako iz finančnega kot iz osebnega vidika. Glede na to, da je najem avtodoma eden večjih nakupov v življenju, s seboj prinese finančen zalogaj. Sploh pa se moramo v avtodomu počutiti varno, saj bomo praktično večino časa na cesti. Pri nakupu je zato pomembno, da se posvetujete in pregledate ponudbo kvalitetnih znamk avtodomov na trgu.

Izbira avtodoma

Sam najem avtodoma zajema tudi podrobnejši pregled ponudbe. Na voljo je veliko različnih avtodomov, od takih primernih za dve osebi, celo družino, kompaktnih avtodomov, avtodomov z mansardo, integriranih avtodomov, … Proizvajalcev je veliko. Osredotočiti se je potrebno na lastnosti, ki jih iščemo in na model čigar tloris nam najbolj ustreza. Predvsem pa se je potrebno ustaviti na prednostih in slabostih, ki jih vsaka različica avtodoma ponuja. Najem avtodoma je zalogaj, vendar je tudi naložba v prihodnost. Je praktično naš dom na kolesih, ki nudi vse lastnosti domačega prostora, le da se le ta premika. Pomembno je, da se v njem počutimo varno in zanesljivo. Življenjski slog, ki ga nudi najem avtodoma zajema drugačno perspektivo pogleda na življenje in predvsem na preživljanje naših počitnic. Vsekakor se priporoča, da preden se podamo v najem avtodoma, testiramo kako nam vožnja z njim odgovarja. Pri nakupu je možna testna vožnja, kjer lahko hitro spoznamo kaj nam pride prav, kateri elementi so nepotrebni, kaj je funkcionalno za nas in kaj nikakor ne funkcionira.

Življenje v avtodomu

Pri vsem skupaj ne pozabimo, da je najem avtodoma velika življenjska odločitev, kjer mora biti varnost na prvem mestu. Bistvo avtodomskega načina življenja je v počasni vožnji, ritmu, ki nudi sproščenost bivanja po poti, druženje s partnerjem ali z družino. Nikakor hitenje in nervoza na cesti, temveč umirjena vožnja, ki je varna za nas in vse ostale sopotnike. Nič ni narobe, če na isti lokaciji ostanemo več dni ali v parih dnevih ne naredimo več tisoč kilometrov. Vozimo se tako kot ustreza nam in našim sopotnikom. Cilj je samo potovanje in ne končna destinacija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja